welkom op mijn nieuwe site
 

Atelier / tuinkamer

Voor deze klant had ik reeds de zolder opgeknapt en nu wilde zij in de tuin een atelier / tuinkamer hebben. De klant is kunstenaar en wilde graag een atelier aan huis, tevens moest het ook nog dienst doen als tuinkamer en berging.

Hij had zelf al diverse ambitieuze ontwerpen gemaakt, maar uiteindelijk ivm uitvoering en budget zijn we tot dit ontwerp gekomen.

Omdat ze goede vrienden met de buren zijn hebben we besloten om aan de kant van de buren het dak hellend te maken, zodat er niet zo'n hele hoge muur bij hun in het zicht kwam, tevens is er een sedumdak opgelegd waardoor het nog beter aansluit bij de buren en zij een mooi zicht hebben vanuit hun tuin.

Om de tuinkamer heel erg open te houden is er gekozen voor een vouwkozijn, waardoor de gehele gevel open word en je binnen van buiten kunt genieten.

De bakstenen zijn baksteenstrips van echte stenen. De klant wilde graag bakstenen, maar doordat we de wanden niet te dik wilden maken hebben we een hsb wand geplaatst en daartegen de baksteenstrips geplaats. Ook binnen staat een mooie zichtwerk baksteen muur.

Het plafond is geheel in het zicht met naturel balken en platen, waardoor je een mooi contrast krijg met de rest van het interieur. Tevens zijn er 2 daklichten geplaatst om te zorgen voor voldoende daglicht.

Het was een mooie en uitdagende opdracht om uit te voeren en het 1e grote project wat ik uitgevoerd heb.